lørdag 23. juli 2016

EVA-SYTU del 3 - utstyrstingpakkemønstring

Prosjektgruppen (PROG) som vi har fått etablert skal gjennomføre en egenevaluering av prosjekt Sykkeltur (EVA-SYTU), består, som vel nå også velkjent, av deltaker 1 (PROGds 1) som er kone og deltaker 2 (PROGds 2) som er pernilledutten. PROG innser som sagt at det ikke er mulig å lure seg unna en tilpasset generell, mål for sykkeltur, tematisk-matrise (tilpasset GMST-matrise). Det er derfor etablert et fullt ut temamessig emneinndelt, måleparametrisk matrisefokus innad i gruppen.

EVA-SYTU 3.1 Utstyrspakke - SYTU (UT-SYTU)
Av åpenbare årsaker har PROG hatt to prioriterte fokusområder: Sykler og bagasje.  Slik PROG oppfatter oppgaven er dette avgjørende input hvor relatert mål både må forstås kvalitativt til utstyrets kvalitet og resultatmessig i forhold til den effekt utstyret har hatt, innenfor prosjektrammen, på både prosjektets resultater og mulige effekter. Som allerede omtalt skårer både de nyinnkjøpte syklene og bagasjeutstyret godt både kvalitativt, resultat- og effektmålmessig. Først av alt og med all mulig takknemlig skryt av våre gode hjelpere hos Bull Ski og Kajakk. Uten syklene og bagasjen ville det verken blitt noe SYTU eller noen god SYTU. Specialized Diverge Comp - som skapt for langturer på gode og dårlige veier!! Og Thule Pack'n Pedal bagasjebrett og to sidevesker, og en Timbuk2 setepinneveske. En stor 5'er og ganske sikkert grønn eller blå.
Lykkelige sykler på tur i påvente under tissepause med strekk

I tillegg til disse to prioriterte fokusområdene, har PROG også hatt ytterlige to prioriterte fokusområder for UT-SYTU.

For særlig viktig prioritert utstyrsdel, som alle syklister vil anerkjenne, dekk Specialized Roubaix Pro og ditto slanger Road 700 Airlock med guffe. Med til sammen over 4000 km er det nesten umulig å forstå hvordan vi har kommet unna med en punktering og et slangeskift. Det holder til langt over GMST-skalaens diger 5 (blå eller grønn) og skyldes, i selvskryt, ikke kun kone og dutts elegante sykkelføringsegenskaper i lende med glasskår, metallbiter, skarpe stener og harde asfaltkanter.

Dertil, selvsagt også med avgjørende viktig prioritet, innholdet i bagasjen. To sett sykkelantrekk kort, en shorts og en langbukse, to stykk truser, tre par sokker, en langermet genser/jakke og en tynn sykkeljakke, badetøy og ekstremlette fiberhåndklær, sykkelbriller, hjelm, tannbørste, Suunto og to drikkeflasker per deltaker, en kjole, tannkrem, solkrem, barberutstyr, lesebriller, en bunke ladere, to mobiler, en Kindle, en Surface, vaskepulver, tanntråd, ekstra dekk, slanger, multiverktøy, pumpe, omformer til bilventilpumpe, pluss diverse energi i pakke og pose (bl.a. fra husets, olympisk erfarne og godt fungerende svigersønnsemne). Nesten alt medbrakt ble brukt, og kun tynne løse ermer til kone og en deodorant, som ble glemt, ble kjøpt inn som nødvendig tillegg. Bagasjeinnhold får åpenbart 5.

I tillegg til disse fire særskilt prioriterte fokusområdene hadde PROG også et prioritert fokusområde på ruteveivalgsrelatert hjelpemiddelutstyr. PROG valgte dels å planlegge, som allerede er gitt en 5'er, og dels innkjøp av en GPS-dippedutt fra Garmin. Av beste tilgjengelige sort, på normert måte, og som ellers, innenfor ikke fastsatt økonomisk ramme. Dippedutten har som tidligere omtalt fungert, og dels gjort sykkelturen mulig, og samtidig nesten umulig. De indre motsetningene i dippeduttens rutevalgsberegninger skapte spenninger i turopplevelsen, men samtidig også en felles trøbbelmaker for deltakerne i PROG, og dermed også en viktig tensjonsutløser og gruppefunksjonalitetsfasilitator.

Slik sett kan dippedutten målparametres kvalitativt og resultatmålmessig over hele skalaen i GMST-matrisen. Det samme kan, på samme måte, Googlemaps på mobilene, som også var og ikke var på vår eller andres side. Booking.com fungerte på sin side superenkelt for å spontanvelge og finne nattens losji.

Selvom reisemålet hytten i Gran Alacant var gitt i mandatet legger PROG til grunn at reisemålet i denne sammenheng også kan fungere som resultatmål. Resultatmålet ble nådd, ikke minst som følge av det gode utstyret. De effektmålmessige effektene av å nå målet utkommer målfaglig ut fra effekter avledet under prosjektgjennomføring og eventuelle resultatmåloppnåelser ikke minst basert på input og prosess. Som funksjonelt fungerende utstyr, har utstyret slik sett bidratt til eventuelle effektmål.

PROG finner det særlig nyttig at eventuelle resultatmål og effektmål utover reisemålet ikke er anvist i verken STYG's prosjektmandat eller STLG's beslutning om EVA-SYTU. PROG vil derfor definere mål løpende underveis i EVA-SYTU. Og det tror jeg vi alle kan ha noe å lære av.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar