Som blomstene, bladene og sommerfuglene våkner til med solens styrke og tilstedeværelse, våknet også ideen om SYTU opp fra vinterens erindringsdempende mørke. Men slik ideen om blomstene, bladene og sommerfuglene har overvintret og blir gjenopplivet i all sin virkelighet og prakt, var jo nettopp ideen om SYTU ingen realitet som skulle gjenopplives, men derimot en erfaringsbasert forkastet idé. Likevel som morgenhåpet, våknet ideen til live med solens lyst og kones, og dermed også pernilleduttens, ferieprosjektambisjonsbehov, oppsparte feriedager og sykkeloptimisme.
Illustrasjonsfoto fra TESY
Ettersom det virker betimelig på dette trinnet i EVA-SYTU, vil deltakerne i egenevalueringen (EVA-SYTUds) målparametre mandatet. Nå kan også PROG med en gang erkjenne, at det synes meningsløst å fortsette med å skille mellom PROG og EVA-SYTUds ettersom ds utgjør ds i begge tilfelle, og det nettopp i egenevalueringens form ligger at inhabiliteten i PROG sin egenevaluering er irrelevant. Derfor vil PROG, i det videre arbeidet med EVA-SYTU, referere til seg som PROG og ikke til EVA-SYTUds, selv om det åpenbart, formelt vil være mer korrekt i praksis om ikke praktisk. I hvert fall inntil videre.
PROG har kommet fram til å bruke tallbasert måleparametring fra 1 til 5 i farger og mulig med størrelsesrelativitet. Dette vil fremkomme av den endelig tilpassete GMST-matrisen.
PROG mener mandatet står til 4, det vil si mer enn bra, men ikke svært meget eller særdeles bra. Veldig bra med et klart mål i form av reisemålet Gran Alacant. STYG har ikke gitt noen klar anvisning om innholdsmessige forholdet mellom effektmål og resultatmål under prosjektmålene for SYTU, uten at PROG er kjent med årsakene til dette, og reisemålet kan, ifølge PROG, slik sett både fungere som et effektmål av og et resultatmål for syklingen. De uavklarte økonomiske rammene har gitt gode inputmål i form av et uavgrenset rammefortolkning som bl.a. ga grunnlag for et godt og høyt utstyrsnivå i form av nye sykler, bagasjebrett, vesker og dippedutt. Syklene Specialized Diverge og bagasjeutstyret fra Thule ble innkjøpt etter strålende bistand fra de flinke folkene i Bull S&K. Dippedutten ble opprømt innkjøpt via norskklingende, utenlandsk nettbutikk, som underkommuniserte påfølgende avgiftspålegging. Ellers hadde vi en Timbuk2 bag fra TESY, som vi derfor visste fungerte utmerket. Derimot har de løpende overlevelsesutgifter underveis i SYTU vært underkommunisert i initieringsfasen. Omtrent som blomstene, bladene og sommerfuglene blir borte med vinteren. PROG har ikke full innsikt i forbruksomfanget på det nåværende stadium, men PROG legger til grunn at det kan foreløpig tilsidesettes. Åpenheten i rutevalg mener PROG står til 5 og i tråd med digitalitetens fleksibilitetsmuligheter. PROG anerkjenner likevel at dette i all hovedsak innebærer at mandatsmåleparametringen blir 4 og trolig en ganske stor blå eller grønn.
Åpenheten i prosjektmandatets målidentifisering ga potensielt stor plangrunnlagsmessig målutfordring. Dette la grunnlag for en delvis effektiv arbeidsdeling innad i PROG. Den andre deltakeren i PROG (PROGds 2) har i løpet av månedene i forkant av SYTU brukt mye tid både på planlegging av turutstyrsmønstring og alternative ruteveivalgvelgingsmuligheter. PROGds 2 har også vært opptatt av fysisk forberedelsesarbeid i forkant av SYTU, men fysisk form skulle, ifølge PROGds 1, nettopp logisk og naturlig nok være et åpenbart resultatmål for SYTU. Forberedende sykkeløkter utover det normale ble derfor ikke nedlagt. PROGds 1 har samtidig lagt inn Kielferge, og raskt støttet opp om de gode råd fra eksterne og i det videre latt PROGds 2 drive sitt planarbeid med ruteveivelging og identifisering av digitale program- og maskinvaremessige rutevalghjelpemidler.
I utgangspunktet avgjørende viktig alt dette, men i ettertid selvsagt mye unødvendig fokusspredning både ruteveivalg- og utstyrsmessig. Det er åpenbart innlysende, men kone er PROGds 1 og påfølgende PROGds 2 er pernilledutten. Det er en mulig kjønnsmessig sammenheng i fokusspredningen. Ifølge PROGds 1 står planfasen til 5, mens PROGds 2 mener den kanskje heller ligger mellom 3 og 4, ettersom det ble lagt såpass mange mindre effektmålbare timer i planarbeidet. Men som PROGds 1 sier, så er det jo også slik utstyrs- og veivalgvelging PROGds 2 liker å stulle med, når han har tid til slikt. Og sant nok. Det er da mye bedre å legge inn økt innsikt og kompetanse i valgvelging som et resultatmål knyttet til SYTU, enn å syte over forgangen tid, som kone sier. Og det kan både pernilledutten og andre ha noe å lære av.
Planfasen får derfor en stor 5, også blå eller grønn, i hvert fall nå i ettertid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar